21 pontban fogalmazta meg a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket és ajánlásokat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, Dr. Kuminetz Géza az intézmény oldalára feltöltött és a hallgatóknak, oktatóknak elküldött levelében.


A legfontosabb intézkedések egyike, hogy a rektor elrendelte:

a mai naptól az egyetemi hallgatók, oktatók és munkatársak - 2020. április 15-ig - nem utazhatnak külföldre. Ezzel a szabályozással összhangban, kérem az oktatókat, hogy külföldi konferencia-részvételüket lemondani szíveskedjenek.

Továbbá az egyetem kötelezi azokat a hallgatókat, oktatókat, munkatársakat, akik jelenleg külföldön tartózkodnak, hogy hazatérésük után 14 napig maradjanak távol az egyetem épületeitől, rendezvényeitől (otthonmaradásuk igazolt távollétnek számít). A rektor elrendelte az egyetemen rendezendő külföldi részvételű, nemzetközi konferenciák lemondását is április 25-ig. A hazai szervezésű konferenciákat viszont harminc fő részvételéig megtartják, az ennél nagyobb létszámú konferenciákat szintén lemondják. A külföldről érkező oktatókat pedig arra kérik majd, hogy mondják le magyarországi utazásukat.

A rektor teljes levele IDE kattintva elolvasható.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!