Nagyon erős kijelentést tett Tom Daley, a britek olimpiai, háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok műugrója, aki keményen megbüntetné a homofób országokat.

Kapcsolódó

Rasszista, homofób és szexista levelek miatt távozik az NFL-edző

Lemondott, mert nem akar zavaró tényező lenni.

A 27 éves, homoszexualitását nem tagadó sportoló azt mondta, minden olyan országot, ahol a melegeket halálbüntetés fenyegeti, ki kell zárni a következő, 2024-es olimpiáról.

A világon 11 ilyen ország van, köztük Szaúd-Arábia, Afganisztán és Irán, valamint körülbelül 60 olyan nemzet, ahol az azonos neműek közötti kapcsolat bűncselekménynek számít.

"Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy megpróbáljunk változtatni, és ne csak rávilágítsunk ezekre a dolgokra" - mondta Daley, amikor átvette díját a múlt heti Attitude Awards gálán.

A küldetésemnek tekintem, hogy a 2024 -es párizsi játékokon azon országok ne indulhassanak, ahol a melegekre halálbüntetés vár.

A tokiói olimpiai győztes bírálta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget is, amiért jövőre Katar ad otthont a világbajnokságnak, ugyanis a közel-keleti országban ugyancsak van lehetőség a halálbüntetésre.

"Szerintem nem szabad megengedni, hogy olyan országok kapjanak jelentős sporteseményt, amelyekben az emberi jogok csorbát szenvednek. Az én dolgom ezen változtatni" - tette hozzá.

Meleg vagyok és olimpiai bajnok. Utóbbitól nagyon megerősödtem, mert fiatalabb koromban úgy éreztem, hogy semmit sem fogok elérni

- nyilatkozta a nyári aranyérmét követően.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!