Az idős színművész azt mondta, hogy nemkívánatos személy lett a hatalom szemében, és ezt éreztetik is vele. Bármilyen munkát elvállalna, hogy megéljen.


Galkó Balázs állítja, diplomás színészként csak alkalmanként kérik fel szerepekre, mert korábban a közéleti, kormánykritikus megnyilvánulásokat tett. 120 ezer forint a nyugdíja, amiből nem tud megélni.

A 74 éves Galkó Balázst az 1968-as Ki mit tud? során ismerte meg az ország versmondóként. Diplomás színész lett, több társulatban is játszott, miközben önálló estjei is voltak. A Blikknek most azt mondta,

„Napra pontosan emlékszem rá, mikor került bélyeg a homlokomra. Amikor népünk vezetői az Operaházban ünnepelték a sokadik alaptörvény beiktatását, az utcán pedig ezrek tüntettek 2012-ben, én az alkalmi színpadon verset mondtam, és elénekeltettem az emberekkel a Szózatot. Azóta persona non grata vagyok a hatalom szemében, és ezt lépten-nyomon éreztetik is velem” – mondta Galkó a lapnak.

„A nyugdíjam 120 ezer forint, nem akarom elmondani, hogy ez mire elég” – mondta.

Mivel nem kap szerepeket, nemrég a közösségi oldalán közzétett egy felhívást, miszerint bármit elvállal, amiből megélhet, legyen az például versmondás, statisztálás, gyerekfelügyelet vagy kutyasétáltatás.

„Szomorúan közlöm, hogy egyetlenegy kutyát sem tudtam sétáltatni, mert senki nem keresett ezzel a lehetőséggel. De még sincs bennem fortyogás, vagy valamiféle lelket emésztő düh.

Hiszek benne, hogy megváltozik körülöttünk a világ, és a másfél millió honi éhezővel együtt egyszer én is jól lakom. S talán akkor még statisztának is jó leszek a színészdiplomámmal. Mert most még erre a szerepre is alkalmatlannak találnak…” – mondta Galkó.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!