A milliárdos bizniszben több fideszes politikus is érintett. A gyanús szerződések dokumentációját Ujhelyi István európai parlamenti képviselő kérte ki.


A HVG írta meg, hogy bár az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) Újhelyi István EP képviselő kérésére kiadná azokat az eddig nem ismert iratokat, amelyek több százezer COVID-antigéngyorsteszt állami megrendeléséről szólnak, de ezt mégsem tudják megtenni, ugyanis a nyomozók lefoglalták azokat.

A kérésre Újhelyi a következő válaszlevelet kapta:

– írta Révész János, az Okfő vezetője április 10-én.

A gyanú szerint a koronavírus-járvány idején az állam az ÁEEK-en keresztül több százezer antigéngyorstesztet vásárolt fideszes hátterű cégektől. Az ár felét előlegként átutalták a cégeknek, amelyekkel közbeszerzés nélkül szerződtek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2024 februárjában indított eljárást fantomizálódás gyanúja miatt a Minerva Tanácsadó és Forgalmazó Kft.-vel szemben. Ez a cég csak a beszerzések előtt három hónappal jött létre, és három év alatt csupán ez az egy beszerzés hozott neki bevételt, majd tavaly októberben elindult a felszámolása. Ami érdekes még, hogy a cég résztulajdonosa és ügyvezetője korábban

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!