Idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra. A Gourmet minden évben egy központi témát tűz a zászlajára: ezúttal a női energiák uralják majd a gazdag kínálatot.

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra. A Gourmet minden évben egy központi témát tűz a zászlajára: ezúttal a női energiák uralják majd a gazdag kínálatot.

Itthon és külföldön is egyre több nő vállal jelentős szerepet a gasztronómiában, messze túl az otthoni sütés-főzés, és a gasztroblogok határain. A nők, ha úgy tetszik „felrázzák” ezt a területet, miután láthatóan érzékenyen reagálnak a környezeti és társadalmi kérdésekre, fókuszba helyezve a fenntarthatóbb és színesebb jövőt. A szerepük egyre láthatóbbá és hangsúlyosabbá válik a gasztronómiában, és munkájukat egyre jobban értékelik. „Az idei Gourmet-n azt szeretnénk megmutatni, hogy a hosszú ideig a férfiak dominálta hazai szakmában milyen női energiák szabadultak fel az elmúlt években – mondja Nemes Richárd, az MBH Bank Gourmet Fesztivál főszervezője. „Az már nálunk is jól látszik, hogy a női szereplők, szakemberek nem csupán a gasztroblogok színterén uralják a terepet, de egyre többen vannak jelen az éttermekben és a gasztronómia többi területén is” – tette hozzá a főszervező.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!