Pál Éva, a Neoton Família egykori tagja indul Csepelen Szanyi Tibor pártjának, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) színeiben a 2022-es országgyűlési választásokon – tudta meg a Blikk.

Emellett jelöltállítási koordinátor is lesz a pártnál, azon dolgozik majd, hogy megfelelő jelölteket állítson az ISZOMM mind a 106 választókerületben.

"Édesapám a légpárnás köszörűgép feltalálója volt. 18 éves voltam, amikor írtam egy nagyon-nagyon szemrehányó levelet egy akkori újságnak, amiért hátráltatták őt a találmánya sikerre vitelében, ez volt az első politikai megnyilvánulásom. A szüleim egyszerű munkásemberek voltak, nem titkoltan mindig is a baloldal felé húztam" – idézte fel az énekesnő.

A Blikknek azt is elmondta: Azért indul az Igen Szolidaritás színeiben, mert teljesen kiborítja a szegénység, amit maga körül lát.

hirdetés

Sokan mondták nekem, hogy „te csak énekelj, ne vállalj politikai szerepet”. Amerikában a művészek simán ki mernek állni amellett, amiben hisznek, csak nálunk nincs ennek akkora divatja. Lehet, hogy sokakban ellenérzést fog kiváltani ez, de én attól még művész maradok – magyarázta Pál Éva.

Az énekesnő számára csepeliként nem volt kérdéses, hol induljon. Kampányát a szociális témák – például a 200 ezer forintos minimálbér – mellett a félelemmentes közéletre és a helyben szükséges fejlesztésekre szeretné építeni.

Pál Éva azt is elmondta: írt a pártnak egy indulót, amelyet ő is fog elénekelni, a felvétel előkészületei zajlanak.

Márciusban írtunk róla, hogy az MSZP-ből kilépő Szanyi Tibor szervezete, az IGEN és a Magyar Szolidaritás Mozgalom együttműködéséből új baloldali formáció született.


hirdetés