Őrsi Gergely szerint nincs más megoldás a balesetek elkerülésére és a kerületi lakók nyugalmának megőrzésére.


Több tízmilliós luxusautókkal driftelnek és versenyeznek az utakon éjjel, emiatt aludni sem tudnak – erre panaszkodnak a II. kerületben élők. „Este 10 és hajnali 2 között versenypályává alakul a Pasaréti út. (...) 15 percenként elképesztő gyorsasággal száguldoznak rajta autók le-föl. Egyrészt nagyon hangos, másrészt rettenetesen veszélyes” – mesélte az RTL Híradójának egy kerületi lakos.

Az önkormányzat kénytelen lépni az ügyben, Őrsi Gergely polgármester pedig egy egészen radikális megoldási javaslattal állt elő. Az elmúlt napokban több razziát is tartottak. Közöltek olyan fotót is, amin egy 250 milliót érő, csaknem 1000 lóerős Ferrari mellett áll az intézkedő rendőr. Több mint egy tucatnyi helyszíni és közigazgatási bírságot szabtak ki a gyorsan hajtó sofőrökre.

„Egy olyan úriembert fogtak el és igazoltattak a rendőrök, akinek már egy évvel azelőtt bevonták a jogosítványát, most ismét elindították ezt az eljárást. Tegnap este ismét ellepték a kerületi utakat a rendőrök. A Pasaréti úton mérték a kocsik sebességét traffipaxszal. Emellett civil autókból is figyelik a driftelőket és gyorshajtókat a kerületi rendőrök” – mondta el a csatornának Őrsi. Hozzátette: „Olyan technikai eszközöket is alkalmaznak már itt, a kerületben, ami adott esetben élőben továbbítja egy-egy versenyzésre, farolásra használt útszakasznak a részét a rendőrségnek, egyből kimennek a helyszínre; vagy éppen, ami a hangos kipufogónak a hangja alapján jelent riasztást a rendőrségnek.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!