Az amerikai űrkutatási ügynökség szerint előítéletek és online zaklatás is nehezíti az UFO-ügyek objektív vizsgálatát, de átláthatóságot ígérnek a témával kapcsolatban.


Szerdán megtartott első nyilvános ülését az amerikai űrkutatási hivatal UFO-jelenségeket vizsgáló új testülete, mely a NASA szemléletváltását hivatott jelképezni: mostantól nyíltan beszélnek az azonosítatlan repülő objektumokról és rendellenes jelenségekről.

Emiatt például a repülőgépek pilótái nem szívesen tesznek bejelentést arról, ha esetleg megmagyarázhatatlannak tűnő égi jelenséget tapasztalanak, az ufókat vizsgáló kutatatókat és tudósokat pedig rendszeresen online támadások érik különböző internetes fórumokon, amiért a konteóhívők szerint közérdekű információkat tartanak vissza a világűrből érkező látogatókról.

Éppen ezért a NASA már nem az UFO (unidentified flying object, tehát azonosítatlan repülő objektum), hanem az UAP (unidentified aerial phenomena, azaz azonosítatlan légi jelenség) megjelölést preferálja. Az amerikai űrkutatási hivatal tavaly létrehozta az UAP-testületét, amely szerdán tartotta első nyilvános ülését. Ezen elhangzott,

David Spergel asztrofizikus, a NASA UAP-csapatának elnöke azt mondta, az amerikai hatóságok mintegy 800, évtizedek óta gyűjtött, azonosítatlan repülő tárgyakról szóló titokzatos jelentést vizsgáltak meg, és ugyan ezek között vannak igazán megmagyarázhatatlanok, de csak egy kis töredékét jelentik az összesnek.

Sean Kirkpatrick, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumához tartozó Anomália Feloldási Hivatal (AARO) igazgatója közölte,

Ugyanakkor a Pentagon 2021-es jelentése szerint a katonai pilóták által 2004 óta észlelt 144 megfigyelésből egy kivételével mindegyik megmagyarázatlan maradt. Ezekkel kapcsolatban a hatóságok a vizsgálatok eredményeként nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy az objektumok földönkívüliek voltak.

Lapozz a cikk folytatásához!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!