Több napra leállt a Takarékbank netbankja és a mobilapp szolgáltatásai, október 31-november 5 között állt minden, ezt még előtte jelezték, és informatikai fejlesztéssel indokolták.


Ma újraindították.

Volna, ha nem omlott volna össze azonnal. Az Index több olvasója jelezte, problémák vannak vele. A bankkártyát nem tudják használni, nem férnek hozzá így a fizetésükhöz, van, aki a benzinkúton keveredett ezért kellemetlen helyzetbe.

A Takarékbank közleménye szerint nem megy normálisan a Takarékbank netbankja. Itt egy link is hozzá, de fél tízkor már az se volt elérhető. Mindenesetre azt írták, hogy a csoportjukhoz tartozó 13 hitelintézet informatikai átállására nem sikerült felkészülniük rendesen. Amelyik ügyfelüknek elintéznivalója lenne, annak azt tanácsolják, hogy ne most akarja ezt csinálni vagy menjen be a Takarékbank egyik fiókjába, azok még működnek. A bank szakértőinek az az álláspontja, hogy a bankszünnapok után túl sok ügyfelük akart bankolni, ettől pedig túlterhelődött a rendszerük.

Aztán közben kijött egy közlemény banktól, amiben megdicsérik magukat, hogy mégiscsak jól sikerült az egyesülés, pontosabban. "A Takarék Csoporthoz tartozó 13 hitelintézet cégjogi egyesülésével párhuzamosan sikeresen lezárult a fúziókat kísérő informatikai átállás.." - írják.

Kiemelt kép: Pécs, 2018. november 8. Schepp Zoltán, Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának dékánja (j) beszél, mellette Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség fõtitkára (b), Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelõs tárca nélküli miniszter a pécsi Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrum átadásán 2018. november 8-án. A Takarék Csoport, a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ és a pécsi egyetem által közösen létrehozott pénzügyi laborban pénzügyi ismereteket oktatnak. MTI/Lendvai Péter


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!