A koronavírus továbbra sem válogat, legyen szó ismert zenészekről, fiatalokról orvosokról vagy épp háborús hősökről. A Daily Mail számolt be arról, hogy másfél héttel ezelőtt belehalt a betegségbe egy második világháborús hős, aki a háború alatt azt is túlélte, hogy a nácik lelőtték a gépét.

John Moore 1923-ban született Liverpoolban egy walesi-ír családban, még be sem töltötte a 18-at, amikor a helyi közösségek szolgálatába állt a háborús időkben.

1940-41-ben a liverpooli blitz idején a bombák után keletkező tüzet oltotta, és sebesülteket húzott ki a lerombolt házakból - így mentette meg saját testvérét és annak kétéves kisfiát.

Még 18 éves kora előtt jelentkezett pilótának, összesen 27 bevetése volt, mielőtt a nácik Lincolnshire felett le nem lőtték a gépét. Moore azonban a csodával határos módon túlélte a robbanást és a zuhanást, igaz, hónapokat töltött kórházban, míg felépült.

De ezután is aktív életet élt, évente legalább 800 mérföldet gyalogolt. Ismerősei szerint Moore az az ember volt, aki elhatározta, hogy élete egyetlen perce sem fog kárba veszni, ezért mindig csinált valamit, segített valakin.

hirdetés

Moore 30 éve költözött Aberthinbe, az aprócska walesi falucskába feleségével, Maryvel, akivel két gyermeke, két mostohagyermeke, nyolc unokája és két dédunokája volt. A közösségben szintén ismert és szeretett arc volt, a helyi kocsmában rendszeresen kártyázott az ismerősökkel. Az egyik méltatás szerint Moore-ral szívesen ment bárki nagyobb sétára is, mert hihetetlenül kedves és okos volt.

Mikor a helyiek megtudták, hogy a férfi március 28-án a meghalt a bridgendi kórházban, miután koronavírus-fertőzést állapítottak meg nála, gyertyát tettek az ablakukba Moore tiszteletére.

Azt tervezik, hogy amint véget ér a járvány, szerveznek neki egy búcsúztatót.



hirdetés