A budapesti birkózó olimpiai kavlifikációs versenyen Korpási Bálint a moldovai Donior Islamovot elintézve szerzett szombaton olimpiai kvótát. A 67 kilogrammos sportoló végül ezüstérmes lett, ezzel sportága ötödik tokiói kvótáját szerezte meg, de mint kiderült, ezen felül is akadt oka örömre: megnyert egy fogadást.


A történethez hozzá tartozik ugyanis, hogy Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke még 2019-ben, a kazahsztáni világbajnokság után azzal bíztatta az akkor még kvóta nélkül maradó, ezért rendkívül elkeseredett Korpásit, hogy fogadást ajánlott számára: ha a BVSC kötöttfogású birkózója kijut Tokióba, neki adja a szolgálato Toyota terepjáróját.

Nos, a MOB elnöke úriemberhez méltó módon tartotta szavát, hétfőn délután átadta az autó kulcsait a 71 kilogrammban 2016-ban világ-, 2017-ben és Európa-bajnoki aranyat szerző sportolónak.

"Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó!" ☝️

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottsag elnöke betartotta, hiszen … </ p> Közzétette: Magyar Birkózó Szövetség - Magyar Birkózó Szövetség - & nbsp; 2021. március 22., hétfő </ blockquote> </ div>
mm


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!