Az intézkedésre a lehallgatások megelőzése miatt van szükség a kormányfő szerint. Dick Schoof korábban a hírszerzési szolgálatokat vezette.


A holland kormány új intézkedést vezetett be, amely szerint a minisztereknek el kell zárniuk telefonjaikat, okosóráikat és egyéb elektronikus eszközeiket egy széfbe a hivatalos ülések idejére – írja a Politico. Dick Schoof miniszterelnök – aki korábban kémként és a biztonsági szolgálatok vezetőjeként dolgozott – az új szabályt júliusi hivatalba lépése után vezette be. Schoof hangsúlyozta, hogy

A miniszterek az intézkedés értelmében kötelesek ilyen eszközeiket a tárgyalótermen kívül hagyni a kényes megbeszélések idejére, beleértve a heti minisztertanácsi üléseket is, hogy megelőzzék a holland államügyek iránt érdeklődő külföldi hatalmak lehallgatási kísérleteit. Schoof ugyanakkor szüneteket engedélyez a megbeszélések alatt, hogy a miniszterek ellenőrizhessék telefonjaikat. Korábban csak bizonyos biztonsági kérdések tárgyalásakor voltak hasonló intézkedések érvényben. Schoof korábban a holland hírszerzési szolgálatokat vezette ás a terrorizmus elleni harcot koordinálta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!