Kétszer ennyi pénzért sem nagyon találnak embert ebbe a munkakörbe. Ugyanakkor a törvény szerint ha akarnának, se fizethetnének többet.


A minimálbér feléért, bruttó 116 ezer forintért keres konyhai kisegítőket napi 8 órában a Kerekegyházi Bóbita Óvoda – derül ki az RTL Híradójának beszámolójából.

– nyilatkozta a csatornának a település polgármestere.

Kelemen Márk azt írta, hogy két dajka nyugdíjba megy rövidesen, és a helyükre két eddigi közfoglalkoztatottat vesznek fel. Az ő állásuk lesz augusztus elsejétől szabad. Ha szeretnének, sem tudnának több pénzt fizetni nekik, írta, mert „a közfoglalkoztatási bér a minimálbér 50%-a az erről szóló kormányrendelet szerint. Ettől eltérni nem lehet.”

Már ha találnak munkaerőt. A Híradó által megkérdezett éttermek, panziók tulajdonosai ugyanis minimálbérért is alig találnak dolgozót erre konyhai kisegítői munkakörre.

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint az eset egyáltalán nem egyedi, és egyszerűen spórolásról van szó. Gémesi György szerint azért mennek a települések ebbe az irányba, mert nincs elég pénzük, és így csökkentik a költségvetésben a bérkeret terheit.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!