A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elutasította a Mercedes felülvizsgálati kérelmét a Brazil Nagydíjon történtek miatt. A 48. körben egy előzési kísérletnél az akkor élen álló Max Verstappen leterelte a pályáról Lewis Hamiltont, majd az a döntés született, hogy nem kell büntetni a hollandot. Ám akkor még nem állt rendelkezésre minden kamerafelvétel, ezek ismeretében kérte a felülvizsgálatot aztán a Mercedes.

Kapcsolódó

Räikkönent a világbajnoki versenyről kérdezték, a válasza mindent visz

Hiányozni fognak a nyilatkozatai majd, amikor visszavonul.

A futam végkimenetelébe utólag nem szólt bele az az eset, Hamilton később megelőzte riválisát, megnyerte a versenyt és 14 pontra csökkentette a hátrányát a világbajnoki pontversenyben.

Várható döntés. Vitát akartunk generálni, a célt elértük. De nem igazán gondoltuk mi sem, hogy a történet ennél tovább megy

- mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a döntésről, míg a Red Bull részéről Christian Horner azt mondta, ez a helyes döntés, ha másképp határoztak volna, azzal "kinyílt volna Pandora szelencéje".

Kapcsolódó

Futamgyőzelme után büntették Hamiltont

Halmozta a büntetéseket Brazíliában.

Az idei szezonból már csak három verseny van hátra, most pedig az egyik legmegerőltetőbb következik, ugyanis sorozatban a harmadik hétvégén rendeznek futamot: Austin és Sao Paulo után ezúttal Katarban.

Az első szabadedzésen egyébként Verstappen volt a leggyorsabb.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!