A Qualitas Gimnázium épületét kedden tanítási időben ürítette ki egy végrehajtó. A diákok fél egyig kaptak haladékot, hogy összeszedjék a holmijukat.


Ott ültünk az osztályteremben, várva a tanárokra, és egyszer csak az egyik osztálytársam bejött, hogy a rendőrök leszerelték a kaput - ezt mondta az RTL-nek a Qualitas Gimnázium egyik diákja.

A soroksári iskolát kedden, tanítási időben egy végrehajtó ürítette ki: Berki András közölte, hogy az ingatlant tavaly októberben elárverezte, a döntés pedig jogerőre emelkedett. A végrehajtó felszólította a tanulókat és a pedagógusokat, hogy hagyják el az iskolaépületet, és vigyenek magukkal minden ingóságot, mert többet nem térhetnek vissza.

Tóth Hambarkó Richárd, az iskola egyik tanulója azt mondta, hogy a megafonnal felszerelkezett végrehajtó mindenkit kihívott az épület elé.

Egy másik diák arról beszélt, hogy informatika órán ült, amikor hallotta, hogy ott vannak a rendőrök.

„Azt mondták, hogy mindenki menjen le, én is lementem. Akkor bejelentették, hogy az iskolát elárverezték, úgyhogy most nem tudjuk, mi van.”

A diákok azt is elmondták, hogy fél egyig kaptak határidőt arra, hogy elhagyják az iskolát. Addig pedig minden holmijukat össze kell szedni, mert a zárak le lesznek cserélve, és már nem tudnak visszamenni.

„Voltak pletykák arról, hogy valami lesz az iskola bezárásával kapcsolatban. De ezt már annyiszor előkerült, hogy senki nem vette komolyan.”

Ott Ferenc igazgató szerint azonban a héten még biztosan online tanítás lesz, de jövő hét hétfőtől már visszaállhatnak a tantermi oktatásra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!