Sophie Shakeshaft a Topshop, az ASOS, a Pretty Little Thing és a Boohoo-nevű boltokban szerzett be 12-es méretű farmereket, amelyek felpróbálva mindennek tűntek, csak éppen egyforma nagyságúnak nem - írta meg a Mirror.


Bár nem titok, hogy az üzletekben kapható ruhák méretei eltérőek, a lány videója mégis hiheteten különbségeket mutat meg. A felvétel megosztásával szeretné emlékeztetni az embereket, hogy nem a méret a lényeg. Sőt: a méret teljesen értelmetlen.

A nézők megdöbbentek a nadrágok közötti differenciákon, ugyanakkor jelezték, hogy a videó hatására sokkal jobban érzik magukat a bőrükben. Sophie farmereket és bőrnadrágot is felpróbál a felvételen.
A lány az ASOS Tall nadrágjával kezdi a mutatványt, ami tökéletesen illik rá, ám a Tall Boohoo ugyanakkora gatyája már túl nagynak bizonyul számára. A Topshop szintén 12-es méretű fehér farmerje már annyira kicsi, hogy nem is tudja begombolni. Egy másik topshopos nadrágba bele kellene híznia, míg a PrettyLittleThing termékét mintha ráöntötték volna.

@sophieshakeshaft

Clothes sizes don't exists and company's just make them up : change my mind #fyp #selflove #loveyourself #normalisenormalbodies #bodypositivity #asos

♬ Put Your Records On - Ritt Momney

A virtuális közösség tagai imádták a divat-oknyomozással felérő produkciót, és roppant hálásak voltak a lánynak.

Az egyik kommentelő így fogalmazott:

Szükségem volt erre a videóra. Ha korábban nem jött rám a nadrág, rettegni kezdtem, hogy miért nem sikerült magamra erőltetnem.

Egy másik felhasználó bevallotta, hogy mindig is a ruhaméret alapján ítélte meg saját magát, de sokan szorgalmazták, hogy a márkák fogjanak össze, és egységesítsék a méreteiket, így nem okoznának önértékelési zavarokat a nőknek.

Sophie videóját több mint 39 000 alkalommal nézték meg, és többszáz hozzászólást eredményezett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!