Furcsa közjáték árnyékolta be a budapesti vívó-világbajnokság egyik éremátadó ceremóniáját, éppen azt, amikor a magyar férfi kardcsapat is dobogóra állhatott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat az előző két vb-n első dél-koreaiakkal küzdött meg az aranyéremért a férfi kardcsapatok fináléjában.

A BOK Csarnok csaknem telt lelátói előtt feszült légkörű, de izgalmas és látványos tusokat hozó csatában a magyarok végül 45-44-re kikaptak.

Ma azt is megírtuk, hogya döntőt vezető bírópárost hazaküldték a világbajnokságról, miután a hazai szövetség szerint az egyébként tapasztalt szenegáli Papa Touré és olasz Luigi Martilotti sokat hibázott.

Most kiderült, hogy volt egy kisebb, a közönség számára azonban "láthatatlan" közjáték az éremátadás előtt. A Népszava ugyanis úgy értesült, hogy

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöke nem akarta, hogy Szabó Bence, kétszere olimpiai bajnok kardvívó és a nemzetközi szövetség (FIE) végrehajtó bizottságának tagja adja át az érmeket a versenyzőknek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>