Gyakorlatilag minden magyar hallott az új típusú koronavírus megjelenéséről, de az emberek többsége szerint nem fog elterjedni Magyarországon, és attól sem tartanak, hogy őket megfertőzi - derül ki az Index ZRI Závecz Research-csel közösen végzett közvélemény-kutatásából.


Csak a magyarok 23 százaléka szerint fog elterjedni itthon a kórokozó, 21 százalékuk viszont tart attól, hogy ő is meg fog fertőződni a járványban. A válaszadók többsége (55 százalék) úgy nyilatkozott, hogy akkor sem fogja magát beoltatni, ha lesz az új koronavírus ellen vakcina. Az emberek többsége nem kételkedik a hatósági tájékoztatás hitelességében, így a válaszadók 64 százaléka elfogadja, hogy nincsen Magyarországon ismert koronavírus-fertőzött, 25 százalékuk viszont kételkedik ebben. Az átlagnál több nő és kevesebb férfi nem hiszi, hogy ne lenne magyar fertőzött.

A közvélemény-kutatásából kiderül, hogy az emberek többsége nem tart jobban a kínai emberektől, mint korábban. Kétharmaduk nem érzi, azt, hogy veszélyesebb lenne jelenleg a közelükben tartózkodni, mint korábban, ugyanakkor

a magyarok 17 százalék minden ázsiait elkerül mostanság.

Az Index cikke arról is ír, hogy a többség nem vezetett be semmilyen óvintézkedést a fertőzés megelőzése végett, és a lakosság alapvetően úgy érzi, hogy a hatóságok jól végzik a dolgukat a járvány megelőzése érdekében.

kiemelt kép: mti


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!