Amint arról mi is beszámoltunk, a kvangdzsui világbajnokságon részt vevő Kenderesi Tamást szexuális zaklatás gyanúja miatt 10 napig nem engedik ki az országból a dél-koreai hatóságok.

Az úszót szombaton hallgatták ki, majd vissza is térhetett a szállására - minden felmerült vádat tagad.

A Magyar Úszó Szövetség hivatalos közleményt adott ki az ügyben.

Szerintük, amíg a nyomozás más eredményt nem hoz, a 22 éves Kenderesit megilleti az ártatlanság védelme. Azonban ha beigazolódik a gyanú, úgy a fegyelmi bizottság teszi meg a további lépéseket.

"A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak. A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére. A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak" - áll a hivatalos közleményben.