Elnézést kért a budai Vár felújításával kapcsolatos lejárató propagandafilmjéért a Deutsche Welle - írta meg a Magyar Nemzet kedden a Budavári Lakosok Szövetségének tájékoztatása alapján. Péntekre viszont kiderült, hogy ez a hír ebben a formában nem igaz, miután a Telex cikke szerint Ungváry Krisztián történész, V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester és Tutsek Pál, a Deutsche Welle szerkesztője közleményben utasította vissza, hogy a német közszolgálati televíziós csatorna bocsánatot kért volna a budai vár felújításáról készített riportja miatt.


A Deutsche Welle csupán sajnálkozását fejezte ki azért, ha valaki az adásban elhangzottakat félreértette volna. Valójában a Deutsche Welle adásában semmi olyan állítás nem hangzott el, ami bocsánatkérést indokolna

- írták.

A Telex emlékeztet, hogy a Deutsche Welle riportjában az I. kerületi polgármester és Ungváry Krisztián történész arról beszélt, hogy a kormány a vári építkezések stílusával, épületeivel megidézik a Horthy-érát, a sötét 1940-es éveket, a zsidóüldözést, ami szerintük rossz társadalmi üzenet. A Deutsche Welle riportját megbotránkoztatónak tartotta a Budavári Lakosok Szövetsége, véleményüket pedig felkapta a kormánymédia.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!