Jákob Zoltán teljesen másképp él, mint a legtöbb milliárdos. prankeket talál ki TikTok csatornájára a nézők szórakoztatására.


Kevesen szokták böngészni a leggazdagabb magyarok listáit, pláne, mert tudni: van aki bármit megtenne, hogy rákerülhessen, mások azért fizetnének inkább, hogy ne legyenek rajta. A szupergazdagok többnyire zárkózottak, gyanakvók, titkolják hol, hogyan élnek - vagy inkább csak a beavatott vagy sorstárs kap betekintést különleges életükbe. Nem csoda tehát, hogy szinte üstökösként robbant be a magyar köztudatba egy olyan milliárdos, Jákob Zoltán, aki ennek mindenben az ellenkezőjét teszi. Élete nyitott könyv, TikTok-csatornáját százezrek követik, rajongói pedig remegő kézzel állítják meg az utcán, ha szelfizni akarnak vele - derül ki a G7 cikkéből.

Legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy végre beköltözött 1 milliárd forintért vásárolt kétszintes belvárosi otthonába, melynek pontos címe sem titok, ahogy az sem, hogy fél évbe és 300 millió forintba került, míg a vadonatúj lakásból olyan otthon lett, amilyet Jákob Zoltán elképzelt. De kicsoda ez a vidám, laza figura, aki megkapóan őszintén beszél a gazdagságról?

A semmittevés nem boldogít

Jákob Zoltán egy alföldi kis településről származó építész, aki műszaki egyetemistaként kivételes tanulmányi eredménye miatt köztársasági ösztöndíjas volt, később lakóparkokat épített, de

Évek óta megtehetné, hogy csak élvezi az élet adta örömöket, de egy interjúban elárulta, a semmittevés nem boldogítja. „Próbáltam nem dolgozni, de nem élveztem” - mondta az RTL-nek adott interjújában a 37. leggazdagabb magyar.

Jákob Zoli ? (@jakobzoli) által megosztott bejegyzés

„A másik autóm is Ferrari”

Van viszont, ami boldogítja: a tűzpiros, 110 milliós Ferrarijának a hangja. A mélyből feltörő, erőt és magabiztosságot sugárzó motorhang elég ahhoz, hogy duda helyett is jelezze, megérkezett egy milliárdos, aki büszke arra, amit elért, és a maga módján meg is osztja az élményt sokakkal.

És természetesen már megrendelte a legújabb Ferrarit, ami még csak most épül, és amilyen garantáltan csak neki lesz a világon.

@jakob.zoli Utánam jött a térről??️ #ferrari #ferraribudapest ♬ eredeti hang - Jákob Zoli

Bizonyos szint fölött a pénz inkább nyűg

Jákob Zoltán elvált, háromgyerekes apa, a fia vele dolgozik a vállalkozásában, a lányai még tanulnak. Minden gyerekének vett saját otthont, de ezeken kívül is van még 20-30 lakása.

Ha a pénz nyűg, mi teszi igazán boldoggá? Az utazás. Minden hónapban elutazik, egyedül járja a világot, persze vannak kedvenc helyei. Közben szinte egyenes adásban közvetít, megosztva az élményt 215 300 követőjével. Eláruljuk, hogy ebben a pillanatban épp Ausztráliában van, és arra készül, hogy koalákkal találkozzon.

@jakob.zoli #sydneylife ♬ eredeti hang - Jákob Zoli

Nem gyűjti a magánrepülőket, a hatalmas jachtokat meghagyja másoknak, persze hóbortjai neki is vannak. Hogy mi a különleges mégis benne, amit nem szoktunk meg más milliárdostól eddig? Az a természetesség, amivel mindezt kezeli. Őt sem más teszi boldoggá, mint bármelyikünket. Egy szép táj látványa, egy jó vacsora, egy kényelmes lakás - és a munka. Maximum az arányok mások.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!