Az EU-csúcs utáni sajtótájékoztatón az Európa Tanács elnöke, Charles Michel utalt arra, hogy a magyarok és a lengyelek nem értettek egyet a 25 másik tagállammal.


Orbán Viktor magyar, és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökök keresztülhúzták az Európai Tanács számításait csütörtök éjjel, amikor megvétózták az Európai Tanács közös határozatát a migrációról - írta meg a hvg.hu.

Pénteken ugyan folytatták a vitát, de az unió állam-és kormányfői ekkor már hiába próbáltak egyezségre jutni a kérdésben.

- áll a cikkben.

A magyar-lengyel blokkot Michel is megerősítette az uniós csúcsot lezáró sajtótájékoztatón, utalva arra ezzel, hogy a magyarok és a lengyelek nem értettek egyet a 25 másik tagállammal.

A kiadott határozatban az is szerepel, hogy Orbán és Morawiecki szerint konszenzusra kell jutni a menekültügyi politikáról, az áthelyezésnek és áttelepítésnek önkéntes alapon kell történnie, a szolidaritás minden formáját egyformán érvényesnek kell tekinteni, és nem szabad, hogy az illegális bevándorlók számára vonzerőt jelentsen.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!