„Vitarendezés” miatt érkezik a fideszes delegáció Svédországba, Németh Zsolt úgy fogalmazott: „több tiszteletet szeretnének látni”.


A magyar kormány gengszter módjára próbál tiszteletet követelni, ahelyett hogy kiérdemelné azt - írja keddi vezércikkében a svéd Aftonbladet, amit a 444 szúrt ki.

A svéd lap annak kapcsán írt erről, hogy

amit Hende Csaba, a törvényalkotásért felelős parlamenti alelnök, illetve Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke vezet. A politikusok azután érkeztek Svédországba, miután a Kocsi Máté a Fidesz-KDNP–frakcióülés ülés után közölte: vita alakult ki a frakcióban a svéd és a finn NATO-csatlakozással kapcsolatban.

A tagállamok közül erről Törökországon kívül már csak Magyarország nem szavaztak a képviselők. Kocsis azonban múlt héten azt mondta, hogy Fidesz nem megy csak úgy bele a finn és svéd NATO-csatlakozás megszavazásába, hanem a „vitarendezés” érdekében tárgyalódelegációt küldenek a két országba.

Németh Zsolt a TT hírügynökségnek a látogatás kapcsán azt mondta, hogy

A Fidesz politikusai hétfőn érkeztek meg Svédországba. Az Aftonbladet azt írja, hogy a delegáció kedden ellátogat a svéd parlamentbe, a Riksdagba, a találkozó házigazdája pedig a házelnök, Andreas Norlén lesz.

A lap ennek kapcsán azt fejtegeti: nagy a veszélye annak, hogy Norlén ugyanazt a „baklövést” követi el, mint a korábbi miniszterelnök, illetve a külügyminiszter Törökországgal, akiknek a „békítő politikájuk csak arra ösztönözte Erdoğant, hogy még többet követeljen”.

A lap úgy fogalmaz, hogy

A cikkben ezután hosszasan írnak az Orbán-kormányról. A magyar kormányfő szerintük „Putyin legközelebbi barátja az EU-ban”, és megemlítik, hogy nem rég Ukrajnára „senki földjeként” hivatkozott.

Azt is írják, hogy 2010 óta „a demokrácia visszaszorult az országban”, átpolitizálódtak az egyetemek és média, fokozódott a korrupció. Azt is kiemelték, hogy Orbán „rasszista és antiszemita” kampányokat folytatott, amelyekben Soros Györgyöt festette fel fő ellenségként.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!