Meglehetősen feszült a hangulat a román kézilabda-bajnokságban, miután egy új szabály miatt az ország legjobb férfi csapata, a Dinamo Bucuresti azt tervezi, hogy a magyar élvonalban folytatja.


A román szövetség új határozata szerint csapatonként csak három EU-n kívüli játékos léphet pályára, ami azért érinti érzékenyen a Dinamót, mert a bukarestiek keretében nyolc ilyen kézis található.

Hogy miért épp Magyarország? Marian Cozma három évet játszott ott, és jó a kapcsolatunk a veszprémi klubbal, valamint a magyar szövetséggel is

- nyilatkozta Ovidiu Semen, a Dinamo csapatmenedzsere, amelyet a román Digisport közölt.

A bukaresti klub tulajdonosa, Daniel Georgescu azt mondta, a csapaton belül gyászos a hangulat a szövetség döntése óta, több játékos is elsírta magát a hír hallatán, és nehéz motiválni őket. Georgescu szerint az új szabály azért született, hogy kicsinálják a Dinamót.

Georgescu szerint volt már olyan klubvezető, aki kiállt mellette, és szintén nehezményezte a döntést, de azt mondta, a kluboknak egységesen kell hallatniuk a hangjukat, hogy a szövetség belássa, az új szabály nem szolgálja a román kézilabda érdekét.

A Dinamo vezeti a bajnokságot, 18 forduló alatt 46 pontot szerzett, előnye 2 pont az egy meccsel többet játszó Potaissa Turda előtt.

Kiemelt kép: Facebook.com/Dinamo-Bucuresti-Handbal-Club


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!