A színésznő, akinek fontosabb volt a tanulás, mint a csillogás, aki már 8 évesen vegetáriánus lett, és akit egy egész világ sajnált a férje félrelépése miatt.


Natalie Portman, eredeti nevén Natalie Hershlag 1981. június 9-én, egy keddi napon született Jeruzsálemben, éppen az édesanyja, Shelley Stevens születésnapján. Ő a szülei egyetlen gyermeke. Izraeli édesapja, Avner Hershlag orvosként, meddőségi specialistaként dolgozik, amerikai édesanyja pedig főállású háztartásbeli, bár Natalie életrajzai közül sokban művészként hivatkoznak rá, de ez nem igaz. Valójában csak Natalie szokta művésznek nevezni, amiért képes volt vezetni a háztartást, és felnevelni őt.

„Mindig dühös lesz rám, ha azt mondom, hogy ő egy háziasszony (angolul: house wife – a szerk.), mert azt mondja, ez úgy hangzik, mintha hozzáment volna egy házhoz. Szóval ez nem vet jó fényt rá. És akkor elkezdtem azon gondolkozni, hogy minek nevezzem, majd azt mondtam mindenkinek, hogy ő egy művész, és ezt tanulta a főiskolán is. Aztán mindenki azt kérdezte, hogy milyen művészettel foglalkozik? És hogy fest-e, meg milyen festékkel? Én meg azt mondtam, fogalmam sincs! Szóval most már csak azt mondom, hogy édesanya. És ez működik” – mesélte Natalie még 1996-ban David Letterman talk show-jában.

12 éves kora előtt semmi…

Hershlagék Natalie hároméves korában költöztek az Egyesült Államokba, mivel Avner Marylandben töltötte a rezidenséveit. Egy évvel később Natalie elkezdett táncórákat venni, amelyekre így emlékezett vissza: „Mindig is szerettem szórakoztatni az embereket, és mindenféle műsorokat adtam elő otthon. Határozottan a Broadway felé vettem az irányt. Az Oklahoma!-ban vagy valami hasonlóban akartam szerepelni. Egyáltalán nem gondoltam filmekre” – magyarázta Portman, és hozzátette, a showbiznisz iránti érdeklődéséhez a Dirty Dancing és Patrick Swayze is sokat hozzátett. „Azt hiszem, csak azért lettem színésznő, hogy legyen esélyem egy nap találkozni vele, hiszen ő egyszerűen elképesztő.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!