Három felvonó is van az épületben, de egyik sem működik. Egy idős nő azt mondta, hogy a rossz liftek miatt nem feküdt be a kórházba, egy másik beteg pedig inkább megszakította a kezelését, mert nem bírta a lépcsőzést.


Napok óta nem tudják használni a felvonókat a súlyos mozgásszervi betegek az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben - számolt be róla az RTL Híradó. A kórház azt írta: a liftek megjavításáig „több intézkedéssel akarnak segíteni a betegeknek”, de az nem derül ki, hogy ez mit jelent pontosan.

A Híradó stábja rejtett kamerával készített felvételeket az intézményben.

Azt mondta, hogy csaknem egy hete fekszik a kórházban, azóta biztosan nem működnek a liftek.

Pedig három felvonó is van az épületben. Az egyikre az van kiírva, hogy „a lift nem üzemel”, a másikra, hogy üzemen kívül. A harmadik pedig a kiírás szerint javítás alatt van. A Híradónak azonban az egyik dolgozó arról beszélt, hogy a javítást nem kapkodják el, és nekik nem is mondanak semmit erről.

Egy 80 éves nő a csatornának arról beszélt, hogy a rossz liftek miatt nem feküdt be a kórházba.

Egy másik beteg pedig azt mondta: a háromhetes kezelésének megszakítását kérte, mert nem bírta a folyamatos lépcsőzést.

A javításról az RTL érdeklődött az Országos Kórházi Főigazgatóságnál, ahonnan a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság felettes szervéhez, a Pénzügyminisztériumhoz irányított minket. Innen azonban nem kaptak választ. A kórház azonban a megkeresésükre azt írta, hogy

Azonban az nem derült ki, hogy ez mit jelent pontosan.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!