Párszáz, de legfeljebb ezer főből álló tömeg indult meg a Terror Házától a Fidesz Lendvay utcai székháza felé hétfőn valamivel délután fél hét után.

Az ellenzéki pártok a Pegasus-botránnyal összefüggésben szerveztek ma este hat órára közös tiltakozást a Terror Háza épületéhez. A Momentum által kezdeményezett tüntetésen - mint az a párt által lapunknak elküldött közleményből kiderül, hét ellenzéki párt politikusai és egy olyan újságíró is felszólal, akinek a telefonja a potenciálisan lehallgatott eszközök között volt. Hosszú sétára a tüntetők nem készülnek, hiszen a Fidesz Lendvay utcai székháza igen közel esik a Terror Házához.

Marjai János / 24.hu

A momentumosok egy "Tovariscsi konyec" feliratú molinóval érkeztek, a DK különítménye a jól ismert kék zászlókkal, de gyakorlatilag az összese ellenzéki párt támogatói lobogókkal és más jelképekkel felszerelkezve jelentek meg a Terror Háza közelében. Egy zászlóval még a Liberálisok nevű politikai formáció is képviselteti magát a rendezvényen.

A tüntetésen Gyenes Szilárd újságíró mellett az előzetesen közölt program szerint Arató Gergely (DK), Tetlák Örs (LMP), Stummer János (Jobbik) Bárándy Gergely (MSZP), Dorosz Dávid (Párbeszéd), Donáth Anna (Momentum) valamint Pálinkás József az Új Világ Néppárt és Lukácsi Katalin a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben szólal fel.

Marjai János / 24.hu

Nemrég okozott nagy botrányt, hogy

kiderült, az izraeli NSO nevű cég Pegasus nevű szoftverével politikusokat, üzletembereket, újságírókat, jogvédőket, ügyvédeket figyeltek meg az elmúlt években világszerte. A hírek szerint Magyarországon legalább háromszázan érintettjei a lehallgatásoknak, közöttük újságírók, ellenzéki politikusok is felbukkantak, de van köztük egykori kormánypárti állami vezető is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!