Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Felejtsd el a bonyolult, kényes diétákat, és a véget nem érő edzéseket. Felfedezték azt a módszert, amellyel egyszerűen ellenőrizheted az étrendedet.

A kezed segíthet megmérned az adagot, amire szükséged van. Ez a trükk elegendő ahhoz, hogy egészséges étrendet tarts fenn, és ne kelljen aggódnod a plusz kilók miatt sem.

A férfiak esetében az ételadag ne haladja meg a két tenyerük méretét.

A nők esetében az ajánlott adag egy tenyérnyi.

Fehérjék - egy tenyérrel

A tenyered elárulja, mennyi fehérjére van szükséged. A magas fehérjetartamú ételek, mint a csirkemell, hal, tojás, tehénsajt és görög joghurt egészségesek, de nem szabad belőlük túl sokat fogyasztani. Az a legjobb, ha ezekből körülbelül egy tenyérnyit fogyasztasz egyszerre.

Szénhidrátok - egy ököllel (marékkal)

A kezed azt is elárulja, mennyi szénhidrátra van szüksége a szervezetednek. A kenyérben, a gabonafélékben, a rizsben, a burgonyában vagy a quinoában található szénhidrátok számát az összeszorított ököl méretére kell korlátozni. Így pontosan tudni fogod, mennyi energiára van szüksége a testednek, és nem fogsz elhízni. Tésztaételek esetében is hasonlóan kell eljárnunk, a férfiaknál a két összeszorított ököl, a nőknél egy ököl adja meg a megfelelő adagot.

Sajt - kétujjnyi

A sajt finom, de nem egészséges túl sokat enni belőle. Körülbelül kétujjnyi elég ahhoz, hogy élvezzük az ízét, de ne kelljen aggódnunk a plusz kilók miatt.

Vaj, zsírok - egy ujjbegynyi

Nem ajánlott túl sok zsírt fogyasztani. Egy ujjbegynyi bőven elegendő, sőt, ennyi a maximálisan megengedhető mennyiség naponta. Elég kézenfekvő mérce!

Zöldségek és gyümölcsök - két tele kézzel

A férfiak számára ajánlott adag, annyi, amennyi elfér a két kezükben, a nők esetében másfél kéznyi ez az arány. Naponta csak 150 ml smoothie vagy gyümölcslé megengedett.

Desszertek - egy összezárt ököllel

A sütemények mennyiségét is korlátozni kell. Az összeszorított ököl megfelelő mérőeszköz lehet - egy adag a kedvenc desszertedből ne legyen több, mint az összezárt öklöd mérete.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!