Rengeteg ember utazik minden nap a londoni földalattin, de csak kevesen tudják, hogy a működő állomások mellett számos, rég bezárt megálló is rejtőzik a brit főváros alatt - írja a LadBible című brit bulvárlap.


Az 1900-ban megnyitott British Museum nevű állomást például 1933-ban végleg bezárták, miután a közelben megnyitott Holborn állomás feleslegessé tette, a szintkülönbség pedig ellehetetlenítette az új és a régi megálló egybenyitását.

Mielőtt azonban végleg bezárta kapuit, nyugtalanító pletykák kezdtek terjengeni a British Museum állomásról. Azt beszélték, hogy Amun-Ra, ókori egyiptomi hercegnő szelleme, akinek múmiáját a múzeumban őrizték, éjjelente szeret a metróállomáson időzni. A legenda szerint az állomást és a múzeum egyiptomi termét titkos alagút kötötte össze.

#FolkloreThursday The London Underground has its own mythology & terrifying tales to tell. Farringdon has a shrieking spectre, & Amun-Ra is said to use a secret tunnel linking the Egyptian room @britishmuseum to Holborn for nefarious acts inc the disappearance of 2 women in 1935 pic.twitter.com/fTDXgsPagf

- Pedlarsandpetticoats (@pedlarsandpetti) October 17, 2019

A késői órákban utazók közül többen is látni vélték a kísértetet. Amun-Ra szelleme állítólag ágyékkötőt és fejdíszt viselt, és horrorisztikus hangon visított végig az alagutakon. Miután a British Museum állomás bezárt, a legtöbben úgy gondolták, hogy az egyiptomi hercegnő továbbállt Holborn állomásra.

Két évvel a British Museum állomás bezárása után megjelent egy Bulldog Jack című film, melyben felbukkant a múzeumot és a földalattimegállót összekötő, állítólagos titkos alagút. A film bemutatójának estéjén két nő rejtélyes körülmények között eltűnt Holborn állomás peronjáról. Mivel ott, ahol a nők állhattak, különös nyomokat találtak, sokan biztosak voltak benne, hogy Amun-Ra áll a rejtéy mögött. Ma sem tudni, hogy az eltűnt nők milyen sorsra jutottak.

Az idők során sokan panaszkodtak Amun-Rara. Voltak, akik már attól rosszul lettek, hogy megnézték a múzeumban a hercegnő szarkofágját. A pletykák miatt végül a British Museum pincéjébe száműzték az eredeti szarkofágot, és egy másolatot állítottak ki helyette.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!