Kilépett az Ublot Kft. tulajdonosai közül Becsó Zsolt Nógrád megyei fideszes parlamenti képviselő, az Opten adatai szerint ezt december 18-án tette meg. Mindez tehát pár nappal azután történt, hogy a 24.hu megírta: Becsó cége a Nagymező utcában zughotelt működtet, több jel szerint is évek óta. Az önkormányzat engedélye nélkül működő céget a terézvárosi hivatal a helyszíni ellenőrzést követően megbüntette, a több tucat ember befogadására alkalmas szállást pedig azonnali hatállyal bezáratta decemberben.

Belvárosi szállodája van a fideszes Becsó Zsoltnak, de engedélye nincs hozzá

Évek óta működhet feketén a Nagymező utca 66. szám alatt a kormánypárti képviselő apartmanhotelje. Terézváros - lapunk érdeklődésére reagálva - máris lépett az ügyben.

Azzal külön cikkben foglalkoztunk, hogy miután felfedeztük Becsó szabálytalanul működő szállodáját, a képviselő magával is ellentmondásba keveredve reagált az ügyre. Valahol az jelent meg, hogy már 2018-ban kiszállt a cégből, máshol az, hogy bár nagyon ki akart szállni, mégsem tudott különböző okok miatt túladni a cégen lassan másfél éve.

A mostani sietős távozás viszont azt mutatja, hogy amikor a botrány után Becsó valóban ki akart szállni a cégből, akkor az azért gyorsan sikerült neki.

Fontos leszögezni, hogyha az egy irányba mutató jelek szerint Becsóék valóban több éve működtetnek engedély nélkül szállást a Nagymező utcában, akkor - a négyszázalékos idegenforgalmi adó megspórolásával - akár milliós nagyságú adóbefizetést mulaszthattak el. Az önkormányzat jelezte is a 24.hu-nak: Becsó - immár csak korábbi - cége kapcsán felvették a kapcsolatot a NAV-val, jóllehet az adóhatóság a konkrét ügyben, az Ublot Kft.-vel kapcsolatban nem árult el semmit lapunknak.

Becsó Zsolt a cégben évekig többségi befolyással bírt, az Opten szerint december 18-a után a többségi tulajdonos a korábbi tulajdonostárs, a családi oldalon hatalmas nógrádi trafikbizniszt elnyerő Molnár Arnold lett. Ugyanakkor beszédes, hogy nem csak Becsó távozása ment viharos gyorsasággal: az Ublot - az önkormányzati nyilvántartás alapján - pár nappal első cikkünk megjelenése után máris megszerezte a szükséges engedélyt az önkormányzattól, és most már - igaz, Becsó hiányában - úgy tűnik, a nyilvánosságnak is köszönhetően, legális tevékenységet folytat a pesti belvárosban.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán / MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!