Az indiai katonát a felvételt készítő fiú rokonsága lincselte meg.


Botokkal és sarlókkal vertek agyon egy 42 éves férfit Indiában. A katonának egy, a lányáról készült videó miatt kellett meghalnia – írja a Deccan Herald című lap.

A férfi 15 éves lányáról annak barátja egy videót készített, amit a helyi sajtó "obszcénnak" emlegetett, de azt nem közölték, mi látható a felvételen. A videót széles körben megosztották az interneten.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint Melaji Vaghela a feleségével és egyik fiával szombaton ment el a fiúhoz, hogy kérdőre vonják a videó miatt, és a felvétel letörlését követeljék. A háznál azonban már vártak rájuk: a fiú hét rokona – köztük két nő – támadta meg őket felfegyverkezve.

A hatóságok a hét feltételezett támadót már másnap letartóztatták. Ellenük zavargás, gyilkossági kísérlet és gyilkosság a vád. Indiában nem ritka, hogy a családtagok erőszakkal igyekeznek megvédeni rokonuk becsületét – igaz, ez esetben a „bűnös” fél családja volt az agresszor. A legtöbb államban már igyekeznek szigorú eszközökkel elejét venni a hasonló támadásoknak a világ második legnépesebb országában.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!