Arról persze nem beszélnek, vajon ki állhat az esetleges szándékosság mögött.


Váratlanul megszólalt a Kreml Jevgenyij Prigozsin egykori Wagner-vezér egy héttel ezelőtt halálával kapcsolatban. Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője egy sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott:

Mint mondta, a zsoldosvezéren kívül még kilenc ember halálát okozó repülőszerencsétlenség okainak vizsgálata közben merült fel a szándékosság lehetősége. Peszkov azt is hozzátette, a baleset körülményeinek tisztázása nemzeti hatáskörbe tartozik, arról szó sem lehet, hogy Oroszország nemzetközi vizsgálatot engedélyezzen az ügyben. Azt korábban már kizárták, hogy egy esetleges szándékosság mögött maga a Kreml állna.

Az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottsága vasárnap hozta nyilvánosságra a genetikai vizsgálatok eredményét, melyek igazolták, hogy Prigozsin és a Wagner-alapító Dmitrij Utkin is az áldozatok között volt. A júniusban katonai puccsba kezdő, majd azt hirtelen felfüggesztő Jevgenyij Prigozsint hétfőn sokan búcsúztatták Moszkvában, majd kedden szűk körben és teljes titoktartás mellett el is temették Szentpéterváron. A magas rangú katona halálával kapcsolatban Vlagyimir Putyin elnök részvétét fejezte ki a családnak és sajnálatosnak nevezte az esetet. A temetésen ugyanakkor nem vett részt.

(24.hu)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!