A Fidesz támogatottsága augusztusban volt a legmagasabb (36% a teljes népességen belül) eddig az idei parlamenti ciklusban, azóta azonban hónapról hónapra csökken a támogatottsága - közölte a 24.hu a ZRI Závecz Research Intézet kutatási eredményei alapján.

Még mindig a kormánypárt a legnépszerűbb, jelenleg 31 százalékon van, de szeptemberben még 34 százalékon állt.

A második legnépszerűbb párt a Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferencék egy százalékot javítva 11 százalékos népszerűségen állnak.

A harmadik helyért a Momentum és a Jobbik versenyzik, jelenleg mindkét párt 7-7 százalékon áll. A Momentum tábora október óta minimálisan, 1 százalékponttal bővült, a Jobbiké nem változott. Az MSZP változatlanul 5 százalékon áll, az LMP és a Párbeszéd szintén változatlanul 2-2 százalékos. A Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt egy százalékot rontva korábbi eredményükön 1-1 százalékon állnak. A pártnélküliek aránya a felmérés szerint 32 százalék.

hirdetés

A biztos pártválasztók tekintetében a Fidesz 47 százalékos, a DK 17, a Momentum 11, a Jobbik 10, az MSZP 7, a Mi Hazánk, az LMP, a Kétfarkú Kutyapárt és a Párbeszéd 2-2 százalékot kapna.

A kutatásból kiderül az is, ha csak a kormánypártok és a hat ellenzéki párt listája között lehetne választani, szoros lenne a verseny.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés