A kormány a paksi fejlesztést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította, így a paksi erőmű hatósági ügyei is nemzetgazdasági szempontból kiemelt ügyekké válnak.


A kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánította a Paksi Atomerőmű területét, így az Paks városától átkerül a Tolna Vármegyei Önkormányzathoz – derült ki a szerda esti Magyar Közlönyből. Az erőmű évi hatmilliárdos iparűzési adója is a várostól a vármegyéhez kerül. A Telex emlékeztet rá, hogy ezt a lépést nehéz nem összefüggésbe hozni azzal, hogy a júniusi önkormányzati választáson Paks lakói a fideszes jelölt helyett hosszú idő után ellenzéki polgármestert választottak.

A rendeletben a kormány az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktusra és humanitárius katasztrófára hivatkozva jelöli ki a különleges gazdasági övezetet Paks városában, és részletezi, mely ingatlanok tartoznak az övezetbe. A gazdasági övezethez tartozó önkormányzati ingatlanok, mint például utak, a Tolna Vármegyei Önkormányzat tulajdonába kerülnek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!