Öngyilkos lehetett egy orvos az oroszországi Zvjozdnij városában, kizuhant az egyik kórház ablakából.

Natalja Lebegyeva a Csillagvárosnak (Star City) is nevezett város mentőszolgálatának vezetője volt, és részt vett a város első koronavírusos betegének kezelésében. Ő volt a Jurij Gagarin Űrhajóskiképző Központ egyik vezetője az orosz sajtó szerint. Amikor kiderült, hogy megfertőződött a vírussal, minden asztronauta és kozmonauta (az űrhajós orosz megnevezése) a kiképző központban állomásozott, mielőtt többen a Nemzetközi Űrállomásra repültek volna. Azt nem tudni, hogy a "nulladik beteg" közeli kontaktusba került-e velük az elmúlt hetekben.

Múlt héten azonban kiderült, hogy hat ember megfertőződött a vírussal Csillagvárosban, sőt a nem hivatalos adatok szerint összesen 22-en betegedtek meg. A kollégák elmondása szerint Lebegyevát azzal vádolták a felettesei, hogy miatta terjedt el a vírus a városban, mert nem gondoskodott a dolgozók biztonságáról, ennek következményeképp pedig több kórházi alkalmazott is megfertőződött, köztük a kórház főorvosa, Olga Minina is.

Orosz beszámolók szerint Lebegyeva is elkapta a vírust, ezután Moszkvában kezelték, és ott a Szövetségi Orvosbiológiai Intézet hatodik emeletének egyik ablakából esett ki. Feltehetően öngyilkosságot követett el.

hirdetés

Egy kísértetiesen hasonló eset történt a szibériai Krasznojarszk városában is, ahol az egyik veteránkórház vezetője zuhant ki az ablakból.

Dr. Jelena Nyepomnjascsaja azután esett ki az ötödik emeletről, hogy konferenciahíváson keresztül egyeztetett a régió egészségügyi vezetőjével és más tisztségviselőkkel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés