A Fővárosi Törvényszék keddi ítélete után, amelynek értelmében hétfőtől csak az interneten lehet majd hallgatni a Klubrádiót, rövid sajtótájékoztatót tartott Arató András, a Klubrádió elnöke, és Stock Richárd, vezérigazgató.


A sajtótájékoztatón kiemelték, hogy az ítéletben nem csak arról döntöttek, hogy elveszik-e a Klubrádió frekvenciáját, vagy sem, hanem arról is, hogy hozhat-e a Médiatanács olyan határozatot, amely ellentétes azokkal a határozatokkal, amelyeket ugyanebben az időben más médiaszolgáltatókkal kapcsolatban hoztak.

Az ítélet azt mondja ki, hogy van olyan hatóság, amely válogathat az ügyfelek között, hogy kinek mit enged meg,

jelentette ki Arató.

Stock Richárd úgy fogalmazott, hogy jogász szemmel is nagyon érdekes volt a mai ítélet, mert nem tartalmazott semmi érdemi indoklást. Beszámolója szerint az elutasítás oka az volt, hogy a törvény előírása értelmében a bíróságnak nincs módja érdemben felülvizsgálni a Médiatanács döntését. Stock nehezményezte azt is, hogy ítélet egyáltalán nem reagált a felperes, azaz a Klubrádió érveire .

Ha másodfokon is így marad, és a Médiatanács gyakorlatát jogszerűnek nyilvánítják, akkor azzal azt is ki fogják mondani, hogy a Médiatanács azt csinál, amit akar, annak ad hosszabbítást, akinek akar,

emelte ki a vezérigazgató. Hozzátette: reménykednek benne, hogy a helyzet másodfokon megváltozik, de önmagában az első fokú ítélet is nagyon súlyos és a fentiek értelmében az a kérdés is felmerül, hogy miért létezik egyáltalán a felülvizsgálat intézménye.

Azzal, hogy az érveinket egyáltalán nem vizsgálta a bíróság, azt az érzetet kelti, hogy nem is volt értelme az egésznek.

Arató András megjegyezte, hónapok óta készültek arra, hogy "hazánkban bármi elképzelhető", ezért folyamatos párbeszédben voltak és vannak a hallgatókkal, és segítenek nekik abban, hogy megtanulják, hogyan tudnak interneten rádiózni. Azt kérte, hogy azok a hallgatók, akik eddig is anyagilag támogatták a rádiót, továbbra is tegyenek így, mert attól, hogy csak az interneten lesz fogható, még ugyanolyan költségekkel jár majd az adások elkészítése.

A rádió elnöke megemlítette azt is, hogy versenyben vannak egy másik frekvenciáért is, amelyen egyelőre a Klubrádió az egyetlen pályázó, mert a másik két jelentkezőt kizárták, de a fellebbezések miatt ennek a pályázatnak az elbírálása csúszni fog.

Arató András a sajtótájékozató végén elmondta:

A frekvencia elvétele nem jelenti azt, hogy a Klubrádió megszűnne vagy eltűnne. Olyan mennyiségű embert érünk el az interneten és később még többet fogunk, hogy meggyőződésünk, hogy a Klubrádió már nem hallgattatható el.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!