Benéztünk a „bacongyár” kulisszái mögé.

Füstölt szalonna, főtt szalonna és sült szalonna rengeteg fogadott minket Tamásiban, a Tamási-Hús Kft. gigantikus gyárépületében.

A cég többféle márkanév alatt forgalmaz termékeket, de a Superbrands díjas Gierlinger Premium Bacon a zászlóshajójuk, aminek a gyártásába mi is beleshettünk.

Gierlinger Premium Bacon

A gyárban csak és kizárólag európai húsból készülnek a termékek, így ez a prémium bacon is.

A bacon szeletek a feldolgozás során nem találkoztak fehér vagy barna cukorral, mézzel vagy fruktózzal, a tökéletes minőségű sertés császárszalonna kizárólag a sótól és a bükkfa füstöléstől nyer zamatot.

100, 200, 2x200 és 1000 grammos kiszerelésben kerül értékesítésre, míg a nemrégiben piacra dobott 150 és 2x150 grammos szélesebb verzió az oldalszalonna húsosabb részéből készült, kifejezetten olyan fogásokhoz, ahol a sült bacon textúrája mellett a húsosabb íz a fontos.

Mindkét termék kapható kereskedelmi forgalomban is. Utóbbi előnye egyértelműen az, hogy készre van sütve, és melegítés után mehet is a burgerbe vagy szendvicsbe.

Környezettudatosság és karbonsemlegesség egy húsipari cégnél?

Nem titok, hogy a húsipar nagyban hozzájárul a globális felmelegedéshez, de egy ilyen cégnek is bőven akadnak lehetőségei, hogy kompenzálják az általuk generált terheket.

Szintén a karbonsemlegesség irányába tett terv a tetőfelületekre és a dolgozói parkoló fölé telepíthető maximális napelempark műszaki megoldása, amellyel az üzem villamos energia fogyasztásának 10%-a biztosítható lenne.

Ezen kívül gépészeti automatizáláson, és még optimálisabb energiagazdálkodáson is dolgoznak.

A legnagyobb újdonság pedig az, hogy a premium bacon család 150 és 2x150 grammos kiszerelése, csomagolásában is eltér a megszokottól.

Még egy pont a cégnek: családbarát munkakörnyezet

A Tamási-Húsnál évek óta működik nagyjából 20 fő befogadására alkalmas bölcsőde. Ez a szolgáltatás természetesen összhangban van a munkaidővel, és a szülők sokkal nyugodtabban hagyják bölcsődében a gyermekeket, ha helyileg is ilyen közel maradhatnak hozzájuk.

A gyereke minőségi étkeztetésben is részesülnek, és igény szerint fejlesztő foglalkozásokat is igénybe vehetnek.

A bölcsőde, majd a hozzá kapcsolt, nagyobb gyerekeknek kialakított gyermekmegőrző mellett a 2020/2021-es tanévben a nevelési szünetekben különböző táborokat is szerveztek 3-8 éves gyermekek számára.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!