A 3. fordulós zárásaként Gerwyn Price kíméletlenül elinzézte John Hendersont, akit a pontatlan kiszállói teljesen ellehetetlenítettek, a skót végül sima 4-0-ás verést kapott. Stephen Bunting valamivel nagyobb ellenállásra volt képes Michael van Gerwen ellen, de az a néhány két nyert leg mit sem ért a játszmákban, a címvédő 4-0-val jutott túl az angolon.


A feketeleves viszont az első nyolcaddöntőben jött, ahol a kétszeres világbajnok, ötödik helyen kiemelt Gary Andersont kiejtette Nathan Aspinall. Pedig nagyon erősen kezdett a skót, magabiztosan is kiszállózott, de az első játszma megnyerése után két elbukott szettről kellett visszakapaszkodnia. Persze attól ő az egyik legjobb, hogy ezt meg is tudta csinálni.

KNOCK KNOCK!

Anderson takes the fourth set levelling the game at two sets apiece! pic.twitter.com/PjLPyAE3Lm

- PDC Darts (@OfficialPDC) December 27, 2019

Ennek ellenére fordult a kocka, Aspinall hibázott kevesebbet és kevésbé látványosakat, így aztán az ötödik szett is az övé lett és annyira szétesett a végére fejben a skót, hogy innen már nem volt visszaút.

ASPINALL WINS!

Nathan Aspinall hits 11 180s on his way to a 4-2 victory over Gary Anderson and he reaches the Quarter-Finals for a second consecutive year!

LAST UP ???? Michael van Gerwen v Stephen Bunting pic.twitter.com/h9VETi7Tn6

- PDC Darts (@OfficialPDC) December 27, 2019

Ezzel Van Gerwen egy újabb komoly kihívója esett ki és egyre nagyobb esélye van a címvédésnek is.

Kiemelt kép: James Chance/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!