A megkérdezett diákok többsége szerint kifejezetten könnyű volt a magyarérettségi, egyedül a szövegértési feladat volt egy kicsit komplexebb a vártnál.


Néhány szivatós kérdéstől eltekintve nem érezték nehéznek az idei középszintű magyarérettségit a megkérdezett diákok - írja az Eduline.

Egy középszinten érettségiző diák szerint a szövegértési feladathoz kapcsolódó kérdések nagy részére nagyon könnyű volt válaszolni.

- mondta, azt azonban hozzátette, hogy a maradék negyede "kifejezetten szivatós" volt.

Az érvelésnél a bringázás mellett döntött, amely szerinte nagyon egyszerű volt, viszont a műelemzéssel már nehezebben boldogult, mivel korábban soha nem volt ennyi ideje egy ilyen feladat megoldására, ezért ez sikerülhetett volna jobban is neki.

Egy másik diák Lázár Ervin novellájának elemzését választotta, ami a vártnál könnyebb volt a számára, mivel sok konkrétumra rákérdeztek a feladatleírásban. A szövegértésnél az igaz-hamis feladat volt szerint nehezebb, mert nem voltak egyértelműek a kérdések. A bringázásról szóló érvelést ő is könnyűnek nevezte az aktualitása miatt.

Egy miskolci gimnazista szerint komplexebb volt a szövegértési feladat a vártnál, ezért ő örült volna neki, ha még lett volna rá plusz 10 perce, ennek ellenére elmondása szerint nem sikerült neki rosszul.

Egy másik vidéki gimnazista azt mondta, a műelemzésnél Lázár Ervin novellája nagyon könnyen érthető volt, ezért szerinte a diákok nagy része azt választotta. A szövegértést a várakozásaihoz képest ő is gondolkodósabbnak nevezte.

- írta a portálnak egy diák, aki elmondása szerint nem készült semmit a magyarérettségire.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!