A Demokratikus Koalíció Botrány a Parlamentben címmel kiadott közleménnyel reagált Vejkey Imre keddi parlamenti felszólalására. Az ellenzéki párt szerint a KDNP politikai nyomás alá helyezte a Kúriát.


A Kúria 2019-es tevékenységéről vitáztak az Országgyűlésben kedden délután, a KDNP-s Vejkey Imre monológja pedig elég emlékezetesre sikeredett. Először arról beszélt, hogy a bírák többsége jól végezte feladatát, de nem mindegyik és nem minden ügyben. A politikus szerint a bírák szellemisége negatív irányba változott, majd kijelentette, hogy

érdemes lenne vizsgálni, hogy milyen hatással vannak a bírák szellemiségére és az ítélkezési gyakorlatára a külföldről finanszírozott civil szervezetek, illetve a Brüsszel-Strasbourg-Soros féle triumvirátus.

A képviselő úgy látja, hogy "meglehetősen intenzív a keresztény értékkel szembeni érzékenyítő hatás".

Azt pedig felháborítónak nevezte, hogy az érzékenyítés nyomán egy olyan bírói szemlélet látszik kialakulni, hogy "a keresztény szimbólumokat és ezáltal a keresztényeket szabadon lehet gyalázni". Hozzátette, azt a bírói szemléletet sem fogadja el, hogy a vallásszabadsághoz és az emberi méltósághoz való jognak meg kellene hajolni a szabad véleménynyilvánítás előtt. Az MTI összefoglalójából az derül ki, hogy Vejkey nem említett konkrét eseteket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!