"Mint Murphy törvénye, jó tanulság lehet ez mindenkinek" - mondta Erica Crisp, 40 éves egészségügyi dolgozó egy jacksonvillei híradóban. A nő és a barátai akkor fertőződtek meg koronavírussal, amikor hosszú hónapok bezártsága után, először mozdultak ki otthonról.


A tüneteket először Crisp vette észre magán. Miután napokig nehezen kapott levegőt, leteszteltette magát koronavírusra, és pozitív eredményt kapott. Később egyre több barátján jelentek meg tünetek. Tizenöt embernél igazolódott be a koronavírus-fertőzés gyanúja, akikben csak egyetlen dolog volt közös: június 6-án mind együtt buliztak egy ír kocsmában.

Amikor a szórakozóhely tulajdonosát értesítették, hogy néhány vendégük koronavírusos, a személyzetet is letesztelték. Közülük heten voltak fertőzöttek. A bárt ideiglenesen bezárták és kifertőtlenítették.

Crisp azt mondja, ő és a barátai korábban minden szabályt betartottak, hónapokig otthon maradtak, odafigyeltek a távolságtartásra, a kézmosásra és a maszkviselésre. Elismeri azonban, hogy abban a buliban már kevésbé voltak elővigyázatosak.

Koronavírus - Még több hír a témában

Floridában először május 18-án enyhítettek a kijárási korlátozásokon, akkor kezdhettek a maximális befogadóképességük legfeljebb 50 százalékával működni többek között az éttermek és az edzőtermek. Az enyhítés második fázisában, június 5-én nyithattak ki újra a bárok is.

Bár a koronavírusos esetek száma június elején ismét emelkedni kezdett Floridában, Ron DeSantis, az állam republikánus kormányzója azt mondta, nem akar újra korlátozó intézkedéseket bevezetni. A nagyjából 20 millió lakosú Floridában eddig valamivel több mint 80 ezer 109 koronavírusos esetet regisztráltak, 2996 ember halt meg a fertőzés miatt, és 15 ezer 690 ember gyógyult fel a betegségből.

(Kiemelt képünkön Erica Crisp, fotó: News 4 Jax)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!