Orbán Viktor miniszerelnök is köszöntötte a századik születésnapját ünneplő ötszörös olimpiai bajnok tornászt, Keleti Ágnest.

Kapcsolódó

100 éves Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka

Ő a legtöbb olimpiai éremmel rendelkező magyar női sportoló és a legeredményesebb magyar tornásznő.

"Mi, magyarok azt gondoljuk, hogy a sors a nehezebb utat szánta nekünk. Fantasztikus, de nehéz hely Magyarország, birodalmak veszik körbe, és mindig küzdenünk kellett az életünkért, a szabadságunkért, a függetlenségünkért.

De nemcsak nehezebb út jutott nekünk, a Jóisten küldött nekünk - a múltban is küldött - nagyszerű hősöket, akik kiragadtak bennünket a mindennapok nehézségeiből, példát mutattak kitartásból, elszántságból, sőt hazaszeretetből is

- hangzott Orbán köszöntője.

Keleti Ágnes a legidősebb élő olimpiai bajnok, tíz olimpiai érmével, és öt aranyérmével minden idők legeredményesebb magyar sportolóinak rangsorában Gerevich Aladár (10/7) mögött a második, egyben ő a legtöbb olimpiai éremmel rendelkező magyar női sportoló és a legeredményesebb magyar tornásznő.

Az ünnepelt a tortával:

"Élek, jól élek, szeretek élni. Az egészség a lényeg, a születésnap egyáltalán nem fontos, csak a jó élet" - mondta jókedvűen Keleti, akinek a napjai elmondása szerint jól telnek.

"Csak szép idő legyen" - kívánta születésnapja alkalmából a sportoló, akiről egész estés dokumentumfilm készül "Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes" címmel Oláh Katalin rendezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!