Az ügynökök senkit nem találtak el, és Naomi Bidennek sem esett bántódása. Washingtonban az utóbbi időben megugrott az autólopások és az ehhez kapcsolódó rablótámadások száma.


A Biden elnök unokájának védelmére kirendelt titkosszolgálati ügynökök vasárnap késő este tüzet nyitottak három férfira, akik megpróbáltak betörni egy jelzés nélküli titkosszolgálati autóba – adta hírül a New York Post.

Az ügynökök helyi idő szerint vasárnap késő este Washington Georgetown városrészében kísérték Naomi Bident, amikor meglátták, hogy három férfi betörti az üresen álló terepjáró ablakát.

A tettesek ezután egy piros színű autóval menekültek el a helyszínről. Az esetet együtt vizsgálja Washington DC rendőrsége és a titkosszolgálat.

A lapnak Biden legidősebb unokája azt mondta: az eset előtt körülbelül egy órával kinn volt az utcán, ami a hideg idő miatt teljesen kihaltnak tűnt.

Az Egyesült Államok fővárosában idén drasztikusan megnőtt az autólopások és nem ritkán az ehhez kapcsolódó rablótámadások száma. Az elmúlt évben több mint 750 autórablásról és több mint 6000 ellopott járműről érkezett bejelentés a rendőrséghez. Októberben Henry Cuellar texasi demokrata képviselő autóját szintén három fegyveres támadó fegyverrel rabolta el a Capitolium közelében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!