A szabadkártyával indulási jogot szerző Gálfi Dalma bejutott karrierje első WTA-elődöntőjébe pénteken a budapesti tenisztornán.

Kapcsolódó

25 év után van újra két magyar a budapesti tenisztorna negyeddöntőjében

A Babos Tímeát kiejtő, hatodik kiemeltet is kiejtette Udvardy Panna, korábban Gálfi Dalma is remekelt.

A világranglista 176. helyezettje pénteken a szerb Olga Daniloviccsal (164.) szállt szembe. Mindketten idegesek lehettek, mert két-két brékkel érték el a 3:3-as eredményt. A 22 éves magyar játékos azonban úrrá lett az izgalmakon és az első szettet behúzta. Danilovics viszont egyre idegesebb lett, amitől újabb és újabb hibákat követett el, Gálfi 4:0-ra elhúzott és bár az ötödik gémet is nyerhette volna, végül 6:2-vel búcsúztatta ellenfelét.

Gálfi Dalma számára szenzációsan alakul a torna, hiszen 2015-ben juniorként nyert párosban Wimbledonban és a US Openen egyesben, a felnőttek között azonban nem volt még sikere. Egész pontosan

kedden nyert először főtáblás WTA-meccset a spanyol Aliona Bolsova ellen. Azóta további két mérkőzést játszott és úgy került a legjobb négybe, hogy játszmát sem veszített.

Gálfi ellenfele az első kiemelt kazah Julija Putyinceva (42.) lesz. A Hungarian Grand Prix történetében legutóbb Szávay Ágnes jutott magyarként az elődöntőbe 2010-ben, amikor végül másodszor megnyerte a versenyt.

Szintén remekelt a budapesti tornán Udvardy Panna, azonban számára a negyeddöntő volt a végállomás. A világranglista 204. helyezettje Anhelina Kalinyinával (95.) csapott össze és szintén rengeteg brékkel kezdődött ez a meccs is, 3:2-ig négyszer is elvették egymás adogatását. Az ukrán játékos 4:4 után megnyerte a nyitószettet, majd egy brékkel azonnal előnybe került, amit végig meg tudott tartani, így Udvardy kiesett.

Párosban játék nélkül döntőbe jutott Stollár Fanny, miután Sara Erraniról kiderült, hogy ott lehet a tokiói olimpián. Ezért az olasz játékos és partnere, a román Irina Bara a visszalépett. Stollár így a fináléban a Bolsova, Tamara Korpatsch kettős ellen lép pályára Mihaela Buzarnescuval az oldalán.

Eredmények - budapesti tenisztorna, negyeddöntő

Anhelina Kalinyina (ukrán)-Udvardy Panna 6:4, 6:4
Gálfi Dalma-Olga Danilovic (szerb) 6:4, 6:2
Jelena Putyinceva (kazah, 1.)-Katerina Kozlova (ukrán) 6:7 (4-7), 6:0, 7:5

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!