Nemrég adtunk mi is hírt róla, hogy a Huawei a berlini IFA idején fogja bemutatni a Kirin 990-es chipet, amiről egyelőre még nem sok minden derült ki, de az biztosra vehető, hogy az 5G-s képességek lesznek előtérben. Jó ideje csúszik már a kínaiak hajtogathatós mobilja, a Mate X is, ami a legfrissebb információk szerint viszont megkapja a napokban elhintett, következő generációs szuperchipet. Ezt maga a cég közép-kelet európai régióért felelős vezetője, Yanmin Wang erősítette meg.

Nemsokára jön a Huawei új szuperchipje

A kínaiak a berlini IFA idején mutatják be a Kirin 990-et.

A szakember az eszköz megjelenési dátumához kapcsolódóan hozzátette: a hajtogathatós mobilt már nagyon hamar láthatjuk, ami vélhetően annyit jelent, hogy még az év vége előtt. A Huawei eredetileg júniusra ígérte a mobil piacra dobását, majd szeptemberről volt szó, de végül ezt is elvetették.

A jelenlegi állás szerint a különleges hibridben a Kirin 990 lapkán túl 8 GB RAM, 512 GB tárhely, és a 4400 mAh-es aksi kerül (55 wattos gyorstöltéssel), amit három kamera egészít ki, és mindezért 2299 eurót (több, mint 730 000 Ft, adók nélkül), azaz egy kisebb vagyont kell majd kicsengetni.

(Kiemelt kép: AFP)

A Chinese employee shows 5G wireless network on a Huawei Mate X, the first 5G foldable smartphone of Huawei, at the first experience area featuring 5G wireless network in Hangzhou city, east China's Zhejiang province, 17 April 2019. The first experience area featuring 5G wireless network opened to the public in Hangzhou, Zhejiang province, on April 5, offering locals a glimpse at the next-generation technology. The area aims to provide a taste of what's in store with 5G network, featuring autonomous vehicles, virtual reality and a robot that claims to be unbeatable at rock-paper-scissors – thanks to an artificial intelligence algorithm and 5G technologies which allow it to predict its opponent's move based on hand gestures. With a higher speed and lower latency, 5G network has a peak download speed of 2.8 Gbps, about 10 times that of 4G.

A vártnál kisebb aksit kap a Huawei méregdrága hajtogatható mobilja

De ezen kívül más nem változik specifikációk terén.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!