A Honvédkórház két orvosa és egy ápolója ellen indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség. Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják őket egy 62 éves asszony halálának ügyében, írja a 24.hu.

Az asszonyt tavaly decemberben gyakorlatilag ide-oda küldözgették a kórház telephelyei között. Előbb a Róbert Károly körúton, majd a Podmaniczky utcai telephelyen is elutasították a vizsgálatát, pedig volt beutalója és nagy fájdalmakra panaszkodott. Lánya folyamatos görcsökkel és 200-as vérnyomással vitte be, írta az esetről annak megtörténtekor dr. Kunecz Zsombor egészségügyi szakértő Facebookon.

Amikor a Róbert Károly körútra visszaküldve végül megvizsgálták, CT-vizsgálatra megint egy másik telephelyre, a Dózsa György útira küldték.

Ekkor derült ki, hogy érszűkülete van, ami bélelhalást okozott. Életmentő műtétet hajtottak rajta végre másnap este, de sajnos hiába, már nem tudtak rajta segíteni.

A rendőrség szerint a Podmaniczky utcai 2. számú telephely Sebészeti Osztályának alkalmazottai közül hárman gyanúsíthatók megalapozottan az asszony halálával. Mivel egyikük a honvédség állományába tartozik, ezért az ügy átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre.