Egy nappal a katasztrofális iowai jelölőgyűlés után végre elkezdte közzétenni az eredményeket a Demokrata Párt. Az iowai kaukusz az Egyesült Államok előválasztásai közül az első, ezeken dől majd el, hogy a Demokrata Párt színeiben ki indulhat el Donald Trump kihívójaként a novemberi elnökválasztáson.

A magyar idő szerint kedd este 11 óra után közzétett adatok csak a szavazatok 62 százalékát jelentik, és ezek alapján, ha kicsivel is, de Pete Buttigieg, az Indiana állambeli South Bend polgármestere vezet. Nem sokkal mögötte Bernie Sanders vermonti szenátor áll a második helyen, majd Elisabeth Warren massachusettsi szenátor következik. Joe Biden pedig csak a negyedik helyen áll, ami csúfos eredmény azután, hogy Barack Obama egykori alelnökét az első két hely valamelyikére várták.

62 százalékos feldolgozottságnál tehát az eredmény:

  • Pete Buttigieg: 26.9 százalék
  • Bernie Sanders: 25.1 százalék
  • Elizabeth Warren: 18.3 százalék
  • Joe Biden: 15.6 százalék
  • Amy Klobuchar: 12.6 százalék.

A botrányba fulladt jelölőgyűlésről, illetve szavazatszámlálásról itt írtunk. Troy Price, a Demokrata Párt iowai elnöke elnézést kért azért, ami tegnap történt. Azt viszont nem mondta el, pontosan mikor lesznek meg a végleges eredmények.

Kínos égés: óriási káosszal indult a demokrata előválasztás, nem tudni, hogy ki nyert

Nem indult jól a Demokrata Párt előválasztása.

Kiemelt kép: Gage Skidmore


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!