Sokan nem értik, hogy lehet mindennapi dolog Norvégiában az, hogy felügyelet nélkül hagyják a babakocsiban fekvő gyereküket az utcán. A szülők elmondták a választ.


Egy Norvégiában átlagos jelenségről készült videón képedtek el a felhasználók a TikTokon. Egy ausztrál videós, Olly Bowman osztott meg egy felvételt arról, az utcán egymás mellett sorakoznak a babakocsik, bennük az alvó babákkal.

A tiktokos meg is magyarázta, miért teszik ezt a szülők a gyerekükkel: „Ez segít nekik a légzésben és önállóbbá teszi őket.”

A kommentelők viszont teljesen elhűltek a videót látva, nem értik, hogy hagyhatják a szülők egyedül a kisbabájukat az utcán.

„Tessék? Micsoda?!”

„Norvégiában nem rabolják el a babákat? Én nem tudnám ezt tenni a szorongásom miatt.”

„Ezen soha nem tudnék nem ledöbbenni.”

Sokan viszont nagyszerű dolognak tartják, hogy Norvégiában olyan jó a közbiztonság, hogy ezt simán megtehetik az emberek. Egy anya azt írta, hogy szívesen odaköltözne a babájával, mert ez az ország olyan helynek tűnik, ahol minden ember a saját dolgával foglalkozik, nem máséval. Többen rávilágítottak arra is, hogy például az Egyesült Államokban senki nem merné így az utcán hagyni a gyerekét. Egy kommentelő szerint egy norvég párt, akik az USA-ba költöztek, a gyerekük elhanyagolásával vádoltak meg ezért.

Arra is többen rámutattak, hogy nemcsak Norvégiában szokás így levegőztetni a babákat, hanem több észak-európai országban is, például Izlandon vagy Finnországban.

@mrmelk_ True story #viking #ting ♬ original sound - Olly Bowman

Miután az ausztrál tiktokos videója elterjedt a videómegosztón, és úgy látta, hogy sokakat érdekel ez a téma, megkérdezett néhány oslói lakost arról, hogy miért lett ez ennyire bevett szokás Norvégiában.

Az is kiderült, hogy az emberek akkor is nyugodtan az utcán hagyják a gyereküket, ha beugranak pár percre például egy kávézóba. Arra a kérdésre, hogy nem félnek-e attól, hogy a kicsik megfáznak a hideg levegőn, azt felelte az egyik szülő: „Van egy mondás, miszerint rossz idő nincs, csak rossz ruhák. Vagyis csak megfelelően fel kell öltöztetni őket.”

Forrás: Unilad


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!