Hétfőn és kedden egyes helyeken még komoly mínuszok jöhetnek, később egyre több napsütésre számíthatunk. Szélre viszont folyamatosan készülnünk kell.


Hétfőn napközben a csapadék északkelet felé tevődik, majd ott is megszűnik. Eső, havas eső, estétől viszont már egyre inkább havazás valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északi, északkeleti szelet több helyen kísérhetik erős, a Bodrogközben olykor viharos lökések. Hétfő estére csillapodik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +1 fok között várható, de a szélvédettebb északi völgyekben pár fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +5 fok között alakul.

Az Időkép előrejelzése szerint kedden már hosszabb időszakokra felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre az ország nagy részén számíthatunk. Csapadék már nem valószínű. Az északkeleti szél csak néhol lehet élénk. Hajnalban -9, 0, délután 3-9 fok várható.

Szerdán délnyugaton marad felhősebb az ég, de számotevő csapadék nem várható. Máshol viszont többórás napsütésre van kilátás. Az északkeleti szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 5 és 11 fok között alakulhat. Csütörtökön is délen lehet több felhő, máshol a napsütésé lesz a főszerep. Élénk, északkeleten erős lehet a szél. Hajnalban a legtöbb helyen fagyni fog, délután pedig 5-11 fokra készülhetünk.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!