A fiú a Hamász által elfogott legfiatalabb túsz, testvéreivel és édesanyjával együtt hurcolták el Gázába. Lehetséges, hogy élő pajzsként akarják használni őket a terroristák.


Egy 10 hónapos izraeli kisfiút, aki a Hamász által elfogott legfiatalabb túsz, családjával együtt átadták egy másik palesztin terrorcsoportnak. Az izraeli hadsereg arab szóvivője, Avichay Adraee hétfő este bejelentette, hogy a Bibas családot, köztük a csecsemő Kfirt, 4 éves bátyját, Arielt és szüleiket, a nyugtalanító lépést követően a déli Khan Younis városában tartják fogva.

„A Hamász börtönében fogva tartják azokat az egyévesnél fiatalabb csecsemőket, akik több mint 50 napja nem látták a napvilágot,” – írta Adraee az X-re posztolt bejegyzésében. A szóvivő szerint a Hamász úgy kezeli őket,

„Például a Bibas család, a két vörös hajú gyermek, a »vörösök«, akiket a Hamász terrorszervezet egyik tagja rabolt el Nir Oz-i otthonukból, és akiket az egyik palesztin frakció tart fogva Khan Yunis körzetében” – folytatta a szóvivő.

Khan Younis várhatóan izraeli támadások célpontja lesz, amint az ideiglenes tűzszünet lejár, jelentette a The Telegraph, felvetve azt a spekulációt, hogy

A gyerekek nagynénje, Noah Abrahams a deportálást „további pszichológiai kínzásnak” nevezte a The Telegraph szerint.

Hétfőn Izrael és a Hamász megállapodott abban, hogy további két nappal meghosszabbítják az ideiglenes fegyverszünetet. A Hamász megjegyezte, hogy a meghosszabbítás az eredeti négy napos megállapodásban korábban lefektetett szabályokat követi, azaz a terroristák legalább 20 további túszt engednek szabadon a két napos békéért cserébe. A Hamász hétfőn tizenegy túszt, köztük kilenc gyermeket engedett szabadon.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!